15 Mayıs 2012 Salı

Gök Dilimi



Hepimiz bir şeyler istiyoruz. Bir şeylerin gerçekleşmesini istiyoruz, bekliyoruz. O şeylerin içinde diğerlerinden ayrı "tek bir şey" oluyor kesinlikle. İşte o tek bir şey, hiçbir zaman olmuyor. Olduramıyoruz. Öyle istiyoruz ki onu, o olsa, diğerleri zaten kendiliğinden olacakmış gibi geliyor.


Hayallerimizin peşinden gitmemiz öğretildi hep. Biz hep hayallerimizin peşinden gittik, hayallerimiz de alıp başını gitti hep. Gecenin en parlak yıldızı gibi. Onu fark etmemek imkansız. Ona ulaşmak da öyle. Bazen de büyüyünce öğreniriz, bizim gördüğümüzün, o yıldızın yıllar önceki hali olduğunu. O yıldız hala var mı, orada duruyor mu, onu bile bilmiyoruz.


Hayallerimiz yaşıyor mu? Yoksa ulaştığımızda elimizdeki tek şey ölü doğmuş bir bebek mi olacak acaba?


Kolayca ulaşılabilecek hayaller hayal bile değil. Önemli olan dokunamayacağımız, daha doğrusu başkalarının dokunamayacağı, bizim de dokunamayacağımızı düşündüğü hayallere ulaşmak. Kimsenin dokunamadığı şekilde dokunmak, kimsenin hissetmediği dinginlikle ilk adımı atmak, sınırı geçmek...


Sınırı geçmekten kastım, ileri gitmek. Kimsenin göstermediği bir cüretle, aslında var olmayan ama var saydığımız sınırları geçmekten bahsediyorum. Herkesin gözü önünde, sınır nöbetçilerinin silahları bize doğrultulmuşken o dikenli telleri geçmeye cesaret etmekten bahsediyorum.


Bizim için diğerlerinden çok ayrı olan o "tek bir şey", dikenli tellerin ötesinde duruyor çoğu zaman. Uzaktan izlemek ya da yara bere içinde de olsa, son nefesinde de olsa ona ulaşmak bize kalmış.


Sen! Evet sen! Eğer cesaretin yoksa çekil kenara!


Ben koşarak geliyorum zira. Eğer istediğim orada değilse, gerekirse uçarak gideceğim.

1 yorum:

  1. 2 tip film sahnesi vardır bence bu tip bir konuşmanın yapılabileceği. Birinde (braveheart mesela) kahraman konuşmayı yapar, hep birlikte saldırır, alırlar kaleyi.

    Diğerinde ise kahraman konuşmayı yapar, saldırmak için döner ve iki kaşının ortasına bir kurşun yer.

    Her halükarda ben saygı duyuyorum o kişiye. =)

    YanıtlaSil